Uncategorized

Bouwen van huisjes voor 8 gezinnen

2013-08-huizen-01

Begin januari waren hier 36 mannen en twee dames van het bedrijf VMI uit Epe om mee te     helpen met het bouwen van huisjes voor 8 gezinnen. Voor het bedrijf was het een project tot teambuilding, gekoppeld aan een goed doel. Voor hen een vol programma en voor de gezinnen hier een lot uit de loterij. Voorafgaande hebben deze mannen zelf binnen hun bedrijf allerlei
activiteiten ondernomen om geld te verzamelen voor onder andere materialen voor het bouwen van maar liefst 8 huisjes in één week tijd!

Al in okto2013-08-huizen-02ber vorig jaar ben ik begonnen met voorbereidingen te treffen. Zo hebben we samen met een lokale aannemer er voor gezorgd dat de funderingen klaar waren en ook dat de materialen, stenen, zand, deuren, ramen etc. op de plaatsen aanwezig waren, zodat men meteen aan de slag kon. Gelijk na aankomst in januari is de werkplek
bezocht en de volgende dag ging men aan de slag.
Geweldig om te zien hoe enthousiast ze waren, niemand had als beroep bouwvakker, allemaal technici en iedereen deed met plezier mee. Geen cementmolens aanwezig, maar alles met de schep en 2013-08-huizen-03met bakjes naar de bouw brengen.
Helaas werkte het weer niet zo erg mee, de regen kwam met bakken uit de lucht vallen, maar ondanks de regen werd er stevig doorgewerkt. Uiteindelijk is het hen gelukt om de meeste huisjes klaar te krijgen. Er moesten nog deuren en ramen ingezet worden en de vloeren met cement gestort worden. Geregeld liep de hele buurt uit om te kijken wat er gebeurde en ook hielpen de bewoners en of buren een handje mee.

2013-08-huizen-042013-08-huizen-05