Nieuws

Huisje bouwen voor gezin

We kregen een aanvraag uit de buurt of we mee konden helpen een huisje te bouwen voor een gezin met vier kinderen. De vader is mentaal niet sterk en de moeder staat feitelijk alleen voor de zorg voor het gezin. Ze werkt bij een bakkertje als de kinderen naar school zijn. Ze verdient net genoeg om de monden te voeden, en ze mag af en toe het oude brood mee nemen. Ons werd gevraagd om van het huis de fundering te leggen, anderen zouden de muren regelen, en het hotel hier in de buurt zou zorgen voor het dak.

De eerste steenlegging een officieel ritueel met een kaarsje branden om het goede af te roepen over de woning, in aanwezigheid van een boeddhistische monnik.

De fundering was in drie dagen klaar, maar de stenen voor de muren kwamen niet en uiteindelijk hebben wij ook deze besteld en de muren opgetrokken. Er gingen weken voorbij voordat het dak er op kwam. De vader had intussen een gat in de muur van de bestaande ruimtes naar de nieuwe keukenruimte gemaakt, met als gevolg dat het gezin nu al weken in een open ruimte zit en het regenwater door het huisje stroomt. We zijn inmiddels bij de manager van het hotel geweest om te vragen waarom zij niet verder gaan met de bouw en hebben de situatie uitgelegd, dat het voor dit gezin zeer triest is om zo te moeten leven. De hotelmanager beloofde deze week aan het dak te beginnen en hopelijk houden ze zich aan de afspraak, zodat ook deze ouders en hun vier kinderen spoedig een droog onderkomen hebben. Intussen hebben we een groot bed laten maken voor moeder en haar dochtertjes die gebracht wordt zodra het dak er op zit.