De invloed van het Coronavirus op Amma Lamai

De uitbraak van het corona virus en ingevoerde maatregelen om dit te beheersen hebben grote invloed op het dagelijks leven in Sri Lanka. Zo ook de activiteiten in het Amma Lamai Huis, de projecten en hulp aan de allerarmsten door Tine Haaima. Rekening houdend met de maatregelen voeren we onze activiteiten zo goed mogelijk uit.

In Sri Lanka is een straatverbod (lock-down) ingesteld. Voor noodzakelijke bezoeken aan bijvoorbeeld het ziekenhuis zijn speciale toegangspassen vereist. Gelukkig hebben wij een dergelijke pas gekregen voor de bezoeken aan het zieken huis met de zwangere vrouwen die wij opvangen.

Boodschappen doen is slechts toegestaan op bepaalde uren van de dag. Daarnaast rijden er vrachtwagentjes door de straat met levensmiddelen, waar de meest noodzakelijk levensmiddelen gekocht kunnen worden (rijst, eieren, groente etc.).

Voor de bewoners van de huizen bij ons in de buurt is het leven moeilijker geworden. Hun bron van inkomsten (vaak dagloners) is veelal weggevallen. Wij zien dit ook terug in de hulp verzoeken die we dagelijks krijgen voor financiële bijstand. Om deze mensen te helpen delen wij vanuit Amma Lamai voedselpakketten uit aan de allerarmsten en waar nodig ondersteunen we financieel om de ergste nood te lenigen.

We houden zoveel mogelijk contact met de mensen en helpen hen met vragen. Ook adviseren wij in lijn met de getroffen maatregelen om afstand te houden, thuis te blijven en hygiëne adviezen op te volgen om zo gezamenlijk te proberen het virus terug te dringen.

De bouw van huizen ondervindt momenteel veel hinder door de maatregelen.

In het Amma Lamaihuis gaat de opvang en begeleiding van alleenstaande vrouwen gewoon door. Een alleenstaande moeder die bij ons wordt opgevangen staat op het punt te bevallen van een tweeling.

We zijn blij met alle betrokken reacties! Met jullie support kan de continuïteit gewaarborgd blijven.

Hartelijk dank!

Tine Haaima en bestuur Stichting Amma Lamai